Taller de Jocs Clàssics per al Dia del Col·legi

Divendres passata, dia 22 de març, celebràrem el tradicional Dia el Col·legi a Montesion. Per tal d’estar tots junts per un dia, els alumnes i professors de Batxillerat i CCFF ens desplaçarem a Son Moix, on vam participar de diversos tallers o bé vàrem col·laborar com a voluntaris amb els tallers per als alumnes d’Educació Primària i ESO.

El alumnes del Batxillerat Humanístic van preparar un taller de jocs clàssics per als alumnes de 4t, 5è i 6è d’Educació Primària. Es va organitzar un recorregut de quatre jocs ben entretinguts amb els quals els nens es poden divertir a l’aire lliure, sense necessitat de cap ordinador, ni telèfon, ni play-station…

Musca AeneaUn dels jocs era la Musca Aenea, molt semblant a la « gallinita ciega » que tots coneixem. Un dels participants duia els ulls tapats i havia d’agafar als altres nens mentre crida “Jo caçaré la mosca de bronze” i els altres responien “Tu la sentiràs, però no l’agafaràs”, mentre anaven fent “zzz..zzzz…” al seu voltant.

Capita aut navimCapita

Un altre joc era l’ephedrismos, aquest d’origen grec, com es pot deduir del seu nom. També els vam haver de modificar una mica per poder-lo fer, però va ser igual de divertit. Tenia tres parts. En primer lloc, per començar, es feia un “capita aut navim”, que no és altra cosa que el nostre “cara o creu”, però amb una reproducció d’una moneda antiga, de manera que els nens es van poder adonar de com d’antic és aquest joc. En segon lloc, es tractava d’afinar la punteria i aconseguir fer entrar la pilota dins un con…sembla més fàcil del que és!!! I finalment, qui perdia havia de dur al guanyador a cavallet, i amb els ulls tapats!!!, i fer un recorregut guiat només per la veu d’algun company!

Cursus orbis

Amb la carrera de Orbis vàrem practicar la coordinació i l’equilibri. Tampoc és tan fàcil com pareix fer córrer un cercle sense tocar-lo, només amb l’ajuda d’una pica de fusta! A alguns els va resultar impossible, però altres esdevingueren vertader experts!!

El minotaure

Hem d’agrair al Daniel la calor que va passar vestit de Minotaure per encalçar els nens que corrien i corrien, intentat obtenir el cabdell de fil d’Ariadna, que els suposada la salvació! Segur que l’any que ve, voldran tornar jugar al Pilla-tauro!

Alguns nens varen demostrar passar-ho tan bé, que na Flora va organitzar un improvisat talleret d’escriptura grega. Tots marxaven ben satisfets, després d’haver après a escriure el seu nom en l’alfabet grec!!! Ho tendrem en compte per a la propera ocasió.

A més de tots els jocs, el que ens va dur més feina (i més diversió!!!) de preparar va ser el fotocall mitològic. Sens dubte, però, ha valgut molt la pena, perquè ha estat tot un èxit. Alguns gaudiren de conèixer nous éssers mitològics, altres jugaven a veure qui en reconeixia més… I és que tant els grans com els petits es van voler fer una foto simulant ser Zeus, Atenea, Possidó, Afrodita, Perseu o la Gorgo  na Medusa, mig petrificada.

Si no us vàreu poder fer la vostra foto, tranquils! Per l’any que ve, hem quedat tant satisfets que hem quedat convidats a organitzar un altre taller!!! 

Fotocall

Flora Escalas

Només em quedar agrair tot el suports del alumnes, les millors idees han estat les seves, i la seva implicació ha estat indispensable per poder realitzar aquest taller!!!

Fotocall grup

Gratias plurimas, Juanjo, Marina W., Luis, Marina G., Laura, Flora, Daniel, Àngela i Cristina. 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s