Què hi ha “Sota terra”?

Sé que des del comenaçament d’aquest curs hem estat treballant molt la gramàtica. Heu après a declinar,  a conjugar els verbs, a analitzar frases més o menys senzilles, heu descobert etimologies originals, etc. Però és evident que ni els grecs ni els romans es limitaven a parlar i escriure! Ben al contrari, l’estudi d’ambdues civilitzacions és tant més apassionant com millor es coneix la seva llengua i literatura, però també la seva història, el seu modus vivendi, les seves cases, les seves ciutats.

Però com és que sabem avui com vivíen els nostres avantpassats? Doncs, gràcies a les fonts: hi ha molts documents que expliquen el passat, o que, si més no, ens en proporcionen molta informació. Documeeeeennnntttttssssss! Pols, olor de llibre antic que ens fa tossir, i tanmateix, amb aquella lletra que no sóc capaç de llegir!!! Quina peresa, no? En realitat, no és per tant, tot és començar!

El que si sembla que ha de fer peresa, per la pols, la calor o el fred, les presses, les hores sense trobar res valuós, etc., ha de ser excavar, no? Aahh, però això sé cert que ja us sembla més entretingut i interessant, m’equivoc?

Sota terra és un programa d’arqueologia que s’emetia a tv3, del qual encara en podem consultar la web. Hi ha vídeos força interessants, així com receptes de cuina antigues o algunes nocions bàsiques d’arqueologia.

 Us recoman que vegeu dos programes: Carrer Ripoll, 25 i Empúries: la ciutat i el mur: eixample o gueto?

El podeu trobar clicant a SOTA TERRA

Esper que us agradi!

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s