Verba volant, scripta manent

Verba volant, scripta manent

Les paraules volen, el que està escrit perdura”

Avui us propòs una nova dita d’or. Aquesta segur que us sona perquè en castellà es diu sovint que “Las palabras se la lleva el viento”.

El que no em queda clar és com s’ha d’interpretar; si són millors les paraules voladores perquè arriben més lluny, o bé si són millor les paraules escrites, perquè perduren al llarg del temps.

I voltros què en pensau?

Anuncis

3 pensaments sobre “Verba volant, scripta manent

 1. en los libros siempre podemos recurrir a lo que la mente humana olvida, ¿no? supongo que las palabras que el viento se lleva son las habladas…

 2. supongo que los libros recuerdan lo que la mente humana olvida…escuchar es importante pero lo que no está escrito suele olvidarse.

  1. Hola Andrea!

   Efectivament els llibres són un suport molt més durader que els humans. I no només el llibres, les paraules es poden fixar per escrit en altres suports molt més consistent, alguns semblen fins i tot quasi eterns…així podem llegir avui inscripcions de fa mil·lenis…Aquesta és la interpretació clàssica i més habitual del “verba volant, scripta manent”.

   També hem de pensar en la importància que donam a posar les coses per escrit; així ja no es poden desvirtuar segons quines afirmacions (com seria el nostre món si no hi hagués contractes, etiquetes, etc.)

   L’altra possible manera d’interpretar-la és una mica a l’inrevés. Les paraules alades, com que poden anar de boca en boca, poden de vegades arribar més lluny i no córrer el risc de no ser mai llegides per ningú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s